Az Év Agrárembere 2019 Csepregi Attila

Szántóföldi Növénytermesztés

Csepregi Attila 1995-ben kezdett sertéshízlalással, s 12 hektáron öccse és egy MTZ traktor segítségével szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozni Lajoskomáromban.

A közösségben már mintegy 60 tag található Lajoskomárom, Mezőkomárom és Szabadhidvég területéről.
Csepregi Attila ezeket a településeket gépi munkával is segíti. Támogatja az iskolatábort, a tűzoltó egyesületet, a futballcsapatot, számos kezdeményezést és alapítványt.

forrás: agraragazat.hu

Tovább olvasom

Az Év Agrárembere 2019

Sajtómegjelenés

Lehet ezt így is csinálni

Forrás: agronaplo.hu

Lehet ezt így is csinálni

Az elhivatottságnak, szakmai tudásnak van eredménye? Szerintünk igen. A lajoskomáromi sertéstelep ennek kiváló példája. A kft. vezetõi amerikai mintára, kellõ elhivatottsággal a sertéstenyésztés iránt a 2000-es évben átépítették és 1000 kocás sertésteleppé varázsolták a korábbi kombinátot, amelynek azóta eltelt életútja példa értékû. Mára Magyarország egyik legjobb sertéstelepévé nõtte ki magát.

Bővebben
Ad is, kap is mindenki a közösből

Forrás: 168ora.hu

Ad is, kap is mindenki a közösből

Lajoskomárom egy jókora bakugrásnyira van a Balaton déli fővárosától, valamivel több mint egyórányira Budapesttől. De mintha egy másik országban élnének az itteni emberek. Önkéntesen vállalt közösségben művelik a földjeiket, maguk értékesítik, amit megtermeltek, és ami ennél is fontosabb: tökéletesen megbíznak egymásban. „Ebben a tősgyökeres sváb faluban az emberek ilyenek” – ezzel a kijelentéssel keltette fel az érdeklődésemet egy különös mezőgazdasági vállalkozás iránt Raskó György, az ország egyik legfelkészültebb agrárközgazdásza.

Bővebben
demo

Forrás: agronaplo.hu

A precíziós gazdálkodás felé vették az irányt

Az őszi munkák a végéhez közelednek, a szemes termény bekerült a magtárakba, jó esetben gazdára talált. A növénytermesztéssel foglalkozók felszántották a földjeiket, s elvetették az őszi búzát. S már a területalapú támogatás jelentős része is megérkezett a számláikra. 
A Mezőföld szívében Lajoskomáromban élő és gazdálkodó Csepregi Attila és családja csaknem hatszáz hektárt művel, e mellett sertéstartással is foglalkoznak, évente nyolc-tízezer süldőt bocsátanak ki a telepeik.

Bővebben